Nonwoven

Onderwerp: Nonwoven

Nonwoven

Nonwoven betekent letterlijk "niet geweven". Toch vallen gebreide stoffen niet onder deze categorie. Bij nonwovens wordt het doek direct gemaakt van de vezels of filamenten. Daardoor kan de stap van het maken van garens van de vezels of filamenten overgeslagen worden. Hierdoor kunnen nonwovens sneller en goedkoper geproduceerd worden. Dit is de reden dat er veel onderzoek is gedaan naar nieuwe productiemethodes en toepassingen van nonwovens.


Vilt

De oudste nonwoven is vilt. Bij het maken van vilt wordt gebruik gemaakt van de schubben van de wol- of haarvezels. Onder invloed van wrijving, vocht, warmte en druk schuiven de schubben in elkaar waardoor een zeer compacte, sterke stof ontstaat. Vilt wordt gebruikt voor applicaties, hoeden en industriële toepassingen.


Vliesstoffen

Vliesstoffen kunnen ingedeeld worden naar vliesstructuur en naar productiemethode. Er zijn drie soorten vliesstructuren: de parallelstructuur, de kruisstructuur en de wirwarstructuur. Bij de parallelstructuur liggen de vezels of filamenten zoveel mogelijk in de lengterichting de stof. Hierdoor zal een grote rek en treksterkte in de lengterichting ontstaan. Deze vliesstructuur wordt o.a. toegepast bij plakvlies voor gebreide kleding om uitzakken tegen te gaan.

Bij de kruisstructuur liggen de vezels en filamenten haaks op elkaar in de stof. Hierdoor zal de sterkte en rek in beide richtingen even groot zijn. Deze vliesstructuur wordt toegepast voor vloerbedekkingen en als drager voor de coating van bijvoorbeeld kunstleer.

Bij de wirwarstructuur liggen de vezels of filamenten willekeurig in de stof. Hierdoor ontstaat een volumineus vlies met een relatief laag gewicht. Deze vliesstructuur wordt toegepast als tussenvoering en als isolatiemateriaal.


Productiemethode

De manieren waarop de vezels en filamenten in het vlies aan elkaar gehecht kunnen worden zijn: door bindmiddelen, door bindvezels, door vernaalden. Bij het gebruik van bindmiddelen worden de vezels of filamenten in het vlies bedrukt of besproeid met een bindmiddel dat vervolgens wordt gedroogd en uitgehard. Deze vliezen hebben een grote soepelheid maar een geringe treksterkte. Deze manier van verbinden wordt toegepast voor tapijten.

Bij het gebruik van bindvezels worden vezels met een hoog smeltpunt gecombineerd met vezels met een laag smeltpunt. Door het vlies te behandelen met warmte en druk zullen nu de vezels met een laag smeltpunt vastsmelten aan de vezels met een hoog smeltpunt. Deze manier van verbinden geeft vrij harde en stevige vliezen. Deze manier van verbinden wordt toegepast voor tussenvoering.

Bij vernaalden wordt het vlies verknoopt door het veelvuldig te doorsteken met naalden voorzien van haakjes. Deze methode wordt vooral toegepast voor tapijten.


Naaibreistoffen

Ook bij naaibreistoffen wordt uitgegaan van een vezelvlies. De verbinding tussen de vezels wordt gemaakt door het vlies door te stikken met een garen. De meest bekende toepassing van een naaibreistof is een dweil.

Nonwovens worden veel toegepast in geplakte stoffen oftewel laminaten. Door het lamineren van stoffen wordt de stof steviger, beter verwerkbaar, beter vormvast en de draageigenschappen kunnen verbeterd worden.


Lijmcoating

De lijmlaag kan op drie manieren op het vlies aangebracht worden: door een puntcoating, een strooicoating of een filmcoating. Bij de puntcoating wordt de lijmlaag volgens een bepaald regelmatig patroon op de stof aangebracht. De hechtpunten liggen relatief ver van elkaar, hierdoor blijft de stof soepel aanvoelen. Bij de strooicoating wordt het hechtmiddel willekeurig over de stof gestrooid. Bij deze coating liggen de hechtingspunten dichter bij elkaar. De lijmlaag kan daardoor dunner zijn. Deze coating wordt toegepast bij dunne, gladde stoffen. Bij de filmcoating wordt het hechtmiddel als een dunne laag over de volle oppervlakte van de stof aangebracht.


Klachten

De meeste problemen met gelamineerde stoffen ontstaan pas na reiniging van het artikel. Klachten die kunnen ontstaan zijn:

· Loslaten van de geplakte stoffen, door een verkeerd hechtmiddel, een verkeerde plaktechniek of een

 verkeerde reiniging,

· Doorslaan van de lijmlaag, door een te dunne bovenlaag, een te dikke coating of een verkeerd

 plakproces,

· Ongelijke krimp, het krimpverschil tussen de boven- en onderstof mag niet meer dan 1% bedragen.


Testen

Hoe kan Textile Lab u ondersteunen bij het beheersen van de kwaliteit van uw geplakte stoffen? Wij kunnen de volgende onderzoeken voor u uitvoeren:

· Controle van de geleverde kwaliteit van het plakvlies door het bepalen van grondstof, vliesstructuur,

 soort verbinding en soort coating,

· Bepalen van de waskrimp van bovenstof en plakvlies,

· Bepalen van de perskrimp van bovenstof en plakvlies,

· Bepalen van de sterkte van de hechting na het persen,

· Bepalen van de sterkte van de hechting na het wassen,

· Greep van de gelamineerde stof bepalen,

· Visuele beoordeling van de gelamineerde stof.


Kwaliteit

De beheersing van de kwaliteit van de inkomende goederen, de kwaliteit van de productiemethode en de kwaliteit van het eindproduct zou een continue aandachtspunt in elk bedrijf moeten zijn. Helaas wordt hier nogal eens op bezuinigd. De eersten die dit merken zijn uw klanten. De kwaliteit van uw product zal afnemen als kwaliteitsbeheer binnen uw bedrijf weinig aandacht krijgt. Uw toeleveranciers zullen merken dat zij minder hun best hoeven te doen en zullen daar dankbaar gebruik van maken. Uw personeel merkt dat de productie soms vertraging oploopt door problemen met de kwaliteit van de inkomende goederen. Als uw bedrijf veel werkt met gelamineerde producten is het zeker geen weggegooid geld om ons eens te laten kijken naar de kwaliteit van deze producten. Op de korte en lange termijn zal een advies over de kwaliteit van de aan u geleverde stoffen en de manier van lamineren u veel kunnen opleveren: tevreden klanten, oplettende leveranciers en hardwerkend personeel!

 

Wij danken u voor het downloaden/afdrukken van deze publicatie. Op deze publicatie geldt een Copyright © Textile Lab 2007/2027. Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend! Meer informatie kunt u vinden op: www.textilelab.nl